Echtpaar Velda uit Kollum viert briljanten huwelijk

kollum - Johannes Velda en Beate Foske Auguste Bos uit Kollum kregen dinsdagmiddag bezoek van Burgemeester Bearn Bilker en echtgenote Angelika Steiner. Namens het college uit Kollumerland c.a. brachten zij de felicitaties over aan het echtpaar met hun 65-jarig huwelijk.

Johannes, geboren op 24 oktober 1926 te Kollum en Beate Foske Auguste, geboren op 18 juli 1933 te Tietjerksteradeel, trouwden op trouwden op 17 augustus 1953 in het gemeentehuis te Kollum. Johannes ging op zijn negentien naar Engeland voor de opleiding van zijn dienst tijd, daarna ging Johannes voor vier jaar naar Indonesië. In 1950 keerde hij weer terug. Op de ijsbaan van Kollum ontmoette hij Beate Foske Auguste en dat was liefde op het eerste gezicht. Velda verdiende de kost als bankwerker/lasser. De laatste 25 jaar van zijn werkzaam leven werkte hij bij Starko carrosserie- en constructiebedrijf in Kollum.

Zijn vrouw verdiende de kost voordat ze in het huwelijk traden het trouwen in de zorg. Na het trouwen runde zij het huishouden. Het echtpaar kreeg vier dochters en vier zonen. Inmiddels zijn er negentien kleinkinderen en zestien achterkleinkinderen. Het huwelijksfeest hebben zij inmiddels gevierd met familie en kennissen. Het echtpaar woont nog zelfstandig in de Halbertsmaflat aan de Halbertsmastrjitte in Kollum en genieten van hun oude dag.