Workshop natuurmonoprints maken in de Hortus van Fryslân

BUITENPOST - Op zaterdag 1 september organiseert Kunstacademie Friesland een workshop natuurmonoprints maken bij De Kruidhof, Hortus van Fryslân in Buitenpost. Met behulp van plantmateriaal dat gedrukt wordt met drukinkt en inktrollers op een glasplaat leren deelnemers in één dag een schitterend botanisch kunstwerk maken.

Monoprint is een eenmalige druk, voor mensen die niet bang zijn om te experimenteren. De monoprints worden gemaakt door het afdrukken van gedroogd plantenmateriaal uit eigen tuin of vers materiaal uit de tuinen van De Kruidhof. Kies je eigen kleuren, afmetingen en maak oneindige variaties. Er wordt gewerkt met drukinkt (op waterbasis) en inktrollers op een glasplaat. Voorkennis is niet nodig.

De inkt wordt op verschillende manieren verwerkt: met het paletmes op glasplaat, tekenen op papier op ingeïnkte plaat, sjabloondruk en materiaaldruk. Het klinkt complex maar al deze technieken hebben deelnemers vaak snel onder de knie, om daarna hun creativiteit de vrije loop te laten met verbluffend resultaat.

Aanmelden kan via https://www.kunstacademiefriesland.nl/monoprint.html. Docenten zijn Doet Boersma en Hennie Dijk-Stel. Kosten: € 75,-. Incl. koffie, thee, entree tuinen (excl. Lunch). De lunch kan indien gewenst ter plekke geboekt worden bij het Tuincafé van De Kruidhof. De workshop duurt van 10.30-15.30 uur.