Brandweer redt gezonken boot uit het kanaal

Kollum - De brandweer van Kollum heeft donderdagavond een gezonken boot uit het kanaal gevist. De boot lag bij aankomst van de brandweerlieden bijna geheel onder water.

Enkele personen waren zich bij de boot in gereedheid aan het brengen om het water op te gaan, toen de boot uit het niets water maakte en zonk. Hierop hebben zij vlot de hulp ingeroepen van het Kollumer brandweerkorps. Deze heeft verwoede pogingen gedaan de boot te redden, met succes.

Een pomp welke aan het begin van de actie werd geplaatst, kreeg het niet voor elkaar de boot te doen stijgen. Hierop is een zogenoemde zuigslang van het voertuig gehaald en aangesloten op het brandweervoertuig. Met behulp van enkele sjorbanden en het brandweervoertuig werden al vlot successen geboekt. Desalniettemin duurde het bijna 45 minuten voor de boot geheel boven water was.

De brandweer heeft vervolgens het lek nog gedicht, nadat ook dit veilig was konden ze retour naar hun kazerne. Waardoor het bootje is gaan lekken, is nog onduidelijk. Een brandweerman die tijdens de inzet in de boot sprong, heeft zijn actie met een nat pak moeten bekopen.