Beach clean up Lauwersoog 5 augustus

Lauwersoog - Zondag wordt voor de derde keer een ‘beach clean up’ gehouden in de haven van Lauwersoog. Deze maandelijkse cleanups zijn op initiatief van de Duitse Nils Gärtner Greskewitz, die als vrijwilliger werkt voor het Zeehondencentrum in Pieterburen. Door zijn werk voor het Zeehondencentrum komt Nils regelmatig in de haven en ziet hoe op bepaalde plekken plastic en zwerfnetten zich ophopen. Door de stroming spoelt vanuit alle richtingen het afval in de hoeken van de strekdam aan. Vanuit het havenkantoor in Lauwersoog werd er al veel opgeruimd, maar zij ondersteunen van harte de maandelijkse cleanups die Nils nu organiseert.

Deze derde editie krijgt nu al veel aandacht met zo’n 150 geïnteresseerden op het Facebook evenement. Zeehondencentrum Pieterburen ondersteunt Nils zijn initiatief, omdat het centrum al jaren geconfronteerd worden met de gevolgen van afval in zee. Zeehonden raken regelmatig verstrikt in vislijnen, visnetten, plastic afval en soms zelfs kledingstukken. Een team van vrijwilligers van het Zeehondencentrum zal daarom sowieso aanwezig zijn zondag en de nodige extra uitleg geven tijdens het schoon maken van de haven.

Bij de clean up is iedereen welkom om mee te doen. Bij deelname ontvangt iedereen een jutzakje van Doe eens Wad met een vrijkaartje voor het Zeehondencentrum. Daar kan men met eigen ogen de gevolgen zien van afval in zee. Via facebook kan men zich aanmelden, daar is ook de exacte locatie te vinden. De clean up duurt van 14:00-16:00 uur.