Paardenmarathon wordt wegens hitte aangepast

DAMWALD - De Paardendagen in Driezum/Wâlterswâld zijn van start! Traditiegetrouw hebben de deelnemers aan de Paardenmarathon donderdagmiddag de hindernissen verkend. Vanavond om 20.00 uur werden de Paardendagen officieel geopend door burgemeester Klaas Agricola. „Ik als burgemeester ben er bijzonder ‘grutsk’ op dat een dergelijk groot evenement binnen onze gemeentegrenzen wordt georganiseerd. Een groot compliment aan de organisatie die er ieder jaar weer in slaagt om de Paardendagen tot een succes te maken. En een bijzonder groot woord van dank aan alle vrijwilligers die zich weer belangeloos hebben ingezet”, sprak Agricola.

Naar aanleiding van de hoge temperaturen die voorspeld worden voor vrijdag 27 juli, heeft het bestuur samen met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie besloten om de Paardenmarathon aan te passen. De wedstrijd zal verreden worden over de helft van het aantal hindernissen. Alle combinaties zullen de vaardigheidsproef rijden. Vervolgens zullen de categorieën enkelspan paard, dubbelspan paard, vierspan paard en tandem paard alleen de hindernissen met de oneven nummers rijden. De categorieën enkelspan pony, dubbelspan pony, vierspan pony en tandem pony zullen de hindernissen met een even nummer rijden. Elke deelnemer zal wel in alle hindernissen te zien zijn. In de hindernissen die niet meetellen voor het klassement dient men alleen de start en finish te rijden. De eerder aangekondigde maatregelen zullen eveneens van kracht blijven.

De Paardendagen Driezum – Wâlterswâld, georganiseerd door de Stichting Paardendagen Driezum-Wâlterswâld trekt elk jaar duizenden bezoekers naar de Friese Wouden.