Geertje Damstra verlaat NEF na bijna 40 jaar

KOLLUM - In de kantine van werk-/leerbedrijf Noard East Fryslân in Kollum is dinsdag, samen met familie, begeleiders, kennissen en collega’s op feestelijke wijze afscheid genomen van Geertje Damstra. Na een dienstverband van bijna 40 jaar zal Geertje gaan genieten van haar welverdiende pensioen.

Nadat Geertje thuis op de boerderij in ‘Akkerwoude’ diverse werkzaamheden heeft gedaan heeft ze 2 werkgevers gehad: Van der Veer Roggebrood Fabrieken te Broeksterwoude en Wasserij Edelweiss te Dokkum. Vervolgens is Geertje in 1979 in dienst gekomen bij de Sociale Werkvoorziening, destijds onder de naam Intubo te Zwaagwesteinde. In 1998 kwam er een einde aan de werkzaamheden in Zwaagwesteinde en vanaf 1999 is ze gaan werken op de locaties in Kollum. Geertje heeft in al die jaren heel veel verschillende montage- en inpakwerkzaamheden verricht en alle veranderingen in het bedrijf gezien. Veranderingen die Geertje wel eens wat te snel gingen. De laatste jaren heeft zij met veel plezier gewerkt op de Petfood afdeling. Geertje is een rustige vrouw die graag doorwerkt en haar werkzaamheden zeer nauwkeurig uitvoert.

De afscheidsspeech door haar leidinggevende Sytze Wiersma werd in samenspel met Geertje gedaan waarbij Geertje zo nu en dan zelf het heft even in handen moest nemen en diverse aanvullingen maakte. Zo blonk Geertje ook nu weer uit in het benoemen van de diverse namen en data.

Geertje werd door afdelingsleider Sytze Wiersma nogmaals bedankt voor haar jarenlange inzet voor Intubo/Trion/NEF en keerde na een laatste bezoek aan de afdeling met een ware bloemenpracht huiswaarts.