Jaarmarkt in Dokkum

Dokkum Op vrijdag 3 augustus vindt voor de 44-ste keer de traditionele jaarmarkt in Dokkum plaats. Van 11.00 tot 21.00 uur kunt u langs een lint van kramen slenteren.

De nadruk van de jaarmarkt ligt in en om het gebied van De Zijl, Diepswal, Grote en Kleine Breedstraat, Hoogstraat, Bargemerk en Koornmarkt. Dit alles in het fraaie historische centrum van Dokkum.

Wat u kunt aantreffen: Houtsnijwerk, Nepalese artikelen, een stoel waarop u gemasseerd kunt worden, gerookte paling, zoete deegwaren, poffertjes, zelfgemaakte jam, boerenkaasjes, Chinese artikelen, handgemaakte Zuid Amerikaanse producten, Kip van Krijn, Friese klompen, . Er is een stand van Vluchtelingenwerk die heerlijke zelfgemaakte gerechten van “All over the World” voor een billijke prijs verkopen. Wie is daar niet nieuwsgierig naar? Tevens hebben de Fa. Werkman en Fa. Terpstra een leverancier uitgenodigd met demonstraties van bijzondere producten. De hengelsport vereniging heeft een kraam om potentiële nieuwe leden te werven. Ze vertellen u graag meer over deze sport. Bij de stand van Kr8 kunt u terecht voor de algehele mens……

Bij de Fa. Rosier op de stoep kunt u kennis nemen van de actie rondom het Dokkumer Stadsdraaiorgel de Granaet. De Hr. Anjema vertelt u er graag over.

Tussen 16 en 20 uur schallen de vrolijke klanken van dixieland orkest McDixie Swing Company over de jaarmarkt.

Dit en nog veel meer kunt u lekker zelf al slenterend ontdekken.

Tussendoor kunt u genieten wat Dokkum zoal nog meer te bieden heeft zoals kanoën, kerk bezichtigingen, museum bezoek en natuurlijk de gezellige terrasjes overal in de binnenstad.