Paardendagen in voorbereiding

DRIEZUM/WALTERSWALD - Vrijwilligers van zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor een uniek paardenspektakel. Er wordt hard gewerkt door tachtig vrijwilligers om alle elf hindernissen verspreid over diverse locaties weer op tijd klaar te hebben voor het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon. Vrijdagmorgen 27 juli, rond 9.30 uur, zal de eerste deelnemer van start gaan met de marathon.

De stichting Paardendagen Driezum-Wâlterswâld en Damwâld organiseert dit jaar de 29e editie van de Paardendagen op 26, 27 en 28 juli. Op vrijdag 27 juli vindt het Open Fries kampioenschap Paardenmarathon plaats, gevolgd door de Boerendag op zaterdag. Dit evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en ondersteund door vele sponsoren. Vrijdag 27 juli zal het maximaal aantal van 150 menteams plus honderden pony’s en paarden uit binnen - en buitenland deel nemen aan het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon.

Een unieke menwedstrijd waar 11 fraai aangeklede hindernissen in deze drie dorpen, gelegen in de mooie Friese Wouden de basis vormen voor het Kampioenschap. De aanspanningen zullen deelnemen in diverse categorieën: enkelspan paard en pony, dubbelspan paard en pony, tandem paard en pony en vierspan paard en pony.

Het grootste gedeelte van de deelnemers komt uit Nederland, maar ook vanuit België zullen weer meerdere deelnemers afreizen naar het hoge Noorden. De deelnemende teams hebben graag een deel van hun vakantie er voor over om deel te nemen aan het open Fries Kampioenschap marathon.

Sinds 1989 groeide de wedstrijd uit tot een topper op de hippische kalender. Niet alleen om de schitterend gebouwde hindernissen maar nog meer om de enorme publieke belangstelling. Elk jaar weer beleven vele duizenden mensen veel kijkplezier aan de verrichtingen van de menners.