Opnieuw meezingen met projectkoor Young Messiah in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Niemand had kunnen bedenken dat het concert the Young Messiah in Surhuisterveen vorig jaar zoveel zou los maken. Een koor van bijna honderd zangers en zangeressen toverde onder meer De Flambou om tot een waar muziekparadijs. “Er zijn mensen die staan alweer te popelen om ook dit jaar weer mee te zingen”, vertelt een enthousiaste dirigent Maarten Wassink. “De eerste aanmeldingen zijn alweer binnen.”

De Young Messiah-tour doet Surhuisterveen dit jaar aan op vrijdag 9 november. Niet alleen op het optreden kwamen bijzonder enthousiaste reacties, ook mensen die graag mee hadden willen doen meldden zich na afloop van het concert in november al aan. “We hopen dat veel zangtalenten opnieuw gaan meedoen”, zegt Wassink. “Nieuwe zangers en zangeressen zijn uiteraard ook van harte welkom!”

The Young Messiah is een wereldberoemd muziekstuk van Händel dat door Tom Parker is bewerkt tot popsongs. Voor de zevende maal wordt dit op verschillende locaties in Nederland uitgevoerd door een groot koor van zangers en zangeressen uit alle delen van het land. Dit samengestelde projectkoor hoeft slechts tweemaal samen te repeteren.

Nummers als Unto us a Child is Born, Every Valley, I know that My Redeemer Liveth en het majestueuze Hallelujah zijn allemaal geliefde titels uit het Young Messiah arrangement. “Deze muziek blijft onverminderd populair en spreekt nog steeds een groot publiek aan”, weet initiator Siebren Verburg die vorig jaar samen met Choir Company voor het eerst in Surhuisterveen was.

“Deelnameformulieren en meer informatie over de inschrijving zijn te vinden op www.choircompany.nl”, nodigt Wassink namens het organiserende Choir Company terwijl hij duidelijk maakt dat audities uiterlijk op 19 september binnen moeten zijn. Naast het meezingen in De Flambou in Surhuisterveen kan uiteraard ook op andere locaties meegezongen worden.