WoonFriesland verbetert 43 woningen in Surhuisterveen

surhuisterveen - WoonFriesland is gestart met kwaliteitsverbeteringen aan 43 huurwoningen in Surhuisterveen. Het sociaal verhuurberdrijf investeert 1 miljoen euro om deze woningen te verduurzamen en huurders meer wooncomfort te bieden.

De verbeteringen in Surhuisterveen worden uitgevoerd in en om woningen aan de Torenvalk, de Houtduif, de Havik en de Merel. Naast onderhoud, zoals schilder- en reparatiewerk, worden de woningen beter geïsoleerd. Een groot deel van de woningen krijgt ook een nieuwe badkamer, keuken, toilet en mechanische ventilatie.

Tijdens het project in Surhuisterveen worden de woningen verduurzaamd. Op de daken komen zonnepanelen en huidige beglazing wordt vervangen door hoog isolerend HR++ glas. Huurders profiteren hiermee van lagere energiekosten. Bovendien dragen de maatregelen bij aan een beter klimaat.

Informatie voor huurders

Voor het einde van 2018 zijn alle verbeteringen afgerond. Huurders zijn vooraf uitgebreid geïnformeerd over de werkzaamheden. Daarnaast kunnen zij tijdens het verbeteringsproject terecht bij het informatiepunt van WoonFriesland dat bij hen in de straat staat. De wijkconsulent van WoonFriesland is regelmatig aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het geven van advies.