College Kollumerland bezoekt kapper Johan

KOLLUM - Op vrijdag 6 juli heeft het college van Kollumerland c.a. een bezoek gebracht aan kapper Johan in Kollum. Vooraan in de kapsalon was de grote stamtafel voor het college gereserveerd.

Het enthousiasme van Johan over zijn vak spatte er vanaf. “Kwaliteit en gezellig” is Johan zijn motto. “Het moet elke dag een beetje feest zijn,” zei hij met een lach. 25 jaar geleden begon hij samen met zijn partner Geert van der Schaaf een gecombineerde kapper / kledingzaak. Ondertussen is de kapsalon in Kollum al ruim zestien jaar gevestigd aan de Voorstraat. In de beginjaren breidde het aantal kapsalons zich uit, zo zaten er ook vestigingen in Buitenpost en Burdaard. Uiteindelijk werd de keuze gemaakt om vol in te zetten op de salon in Kollum. Zijn trouwste werkneemster Gea Wielstra is al 24 jaar in dienst. Samen runnen ze de boel en draait de zaak “zo mooi als wat!”

De kapsalon heeft een grote vaste klantenkring maar in het zomerseizoen weten ook de toeristen de zaak goed te vinden. Sommigen komen ieder jaar terug. De trouwste klant is mevrouw Heeres uit Grijpskerk, zij komt al 44 jaar iedere veertien dagen langs. Volgend jaar wordt ze honderd jaar, een feestelijk moment. Johan zelf zit al zijn hele leven in het kappersvak en heeft er nog geen genoeg van. Wel wil hij de komende jaren een beetje afbouwen.

Aanwezig waren: Burgemeester Bearn Bilker, wethouder Jelle Boerema, wethouder Paul Maasbommel en bedrijvencontactfunctionaris Petra van der Veen.