College op bezoek bij kapper Johan in Kollum

kollum Het college van de gemeente Kollumerland c.a. heeft vrijdag een bezoek gebracht aan kapper Johan in Kollum.

Burgemeester Bearn Bilker, wethouder Jelle Boerema, wethouder Paul Maasbommel en bedrijvencontactfunctionaris Petra van der Veen kwamen naar de salon.

Als Johan begint te vertellen, spat het enthousiasme over zijn vak er vanaf. ‘Kwaliteit en Gezellig’ is Johan zijn motto. ,,Het moet elke dag een beetje feest zijn”, lacht hij. 25 jaar geleden begon hij samen met zijn partner Geert van der Schaaf een gecombineerde kapper/kledingzaak. Ondertussen is de kapsalon in Kollum al ruim zestien jaar gevestigd aan de Voorstraat. In de beginjaren breidde het aantal kapsalons zich uit, zo zaten er ook vestigingen in Buitenpost en Birdaard. Uiteindelijk werd de keuze gemaakt om vol in te zetten op de salon in Kollum. Zijn trouwste werkneemster is Gea Wielstra, al 24 jaar in dienst. Samen runnen ze de boel en draait de zaak ‘zo mooi als wat!’

De kapsalon heeft een grote vaste klantenkring maar in het zomerseizoen weten ook de toeristen de zaak goed te vinden. Sommigen komen ieder jaar terug. De trouwste klant is mevrouw Heeres uit Grijpskerk, Zij komt al 44 jaar iedere veertien dagen langs. Volgend jaar wordt ze 100 jaar, een feestelijk moment. Johan zit al zijn hele leven in het kappersvak en heeft er nog geen genoeg van. Wel wil hij de komende jaren een beetje afbouwen maar alles op zijn tijd.

Foto’s Sake Beerstra