Moeizame oefenwinst regioteam Kootstertille

KOOTSTERTILLE - In de voorbereiding op het duel met SC Cambuur aanstaande woensdag, sloot regioteam Kootstertille haar voorbereiding af met een oefenwedstrijd. Tegenstander was een gelegenheidsteam dat ook uit spelers van omliggende verenigingen was samengesteld. Na de snelle voorsprong leek voor regioteam Kootstertille een gemakkelijk middagje in het verschiet maar dat zou toch anders uitpakken.

Het werd uiteindelijk een magere 2-1 overwinning voor de ‘thuisclub’ want het taaie gelegenheidsteam bood meer dan verdienstelijk partij.

Het duel was nog geen kwartier oud toen het regioteam al op voorsprong stond. Peter Henstra(Buitenpost) vergaloppeerde zich bij het ‘gastenteam’ in het uitverdedigen en verspeelde het speeltuig aan Gerbrand Waaksma(SCK). Met een subtiel hakje vond de Tilster teamgenoot Tom van der Veen(SCK) en die roste de bal onhoudbaar langs doelman Jeropen Krol(Drogeham); 1-0. Mede door de warme omstandigheden konden beide teams niet tot het uiterste gaan en ontspon zich een matig zomeravondpartijtje. Pas na veertig minuten viel er weer iets te genieten maar schoot Johannes van der Meulen(SC Twijzel) rakelings over. Na rust bleef het duel tam maar na twintig minuten veerde het publiek toch weer even op. Na een prima opgezette aanval kwam regioteam Kootstertille op een 2-0 voorsprong toen Van der Meulen de lat geselde maar Joran Olijve(Buitenpost) attent reageerde en de rebound beheerst binnenschoof. Vijf minuten voor afloop leek het regioteam het duel definitief naar zich toe te trekken. Uit een messcherpe counter vond Van der Meulen Joran Olijve maar mikte Olijve de bal op de buitenkant paal. In de slotminuut kreeg het gastenteam loon naar werken en bepaalde Jan van den Bosch(Drogeham) de eindstand op 2-1 door doelman Anko Uiterdijk(FVC) geroutineerd op het verkeerde been te zetten. Woensdag a.s. mag regioteam Kootstertille proberen de schade tegen SC Cambuur lager te houden dan DTD afgelopen vrijdag deed aangezien de zondag tweede klasser in Jelsum met maar liefst 15-0 klop kreeg.

Selectie regioteam Kootstertille: Joran Olijve, Berend Jan Schootstra, Jorrit Terpstra en Wim de Vries allen Buitenpost, Chris Hoeksma(Harkema Opeinde), Anko Uiterdijk(FVC), Hessel Koonstra(Bergum), Auke Tobias Hoekstra, Ruben Merkus en Benjamin Zondervan allen Kollum; Kees de Vries(SC Cambuur); Johannes van der Meulen en Patrick Huizinga(SC Twijzel); Jilles Bosma(WTOC). Heine Hiemstra, Douwe Hoekstra, Pieter Hoekstra, Aize Storm, Tom van der Veen en Gerbrand Waaksma allen SC Kootstertille

Selectie gelegenheidsteam: Jan van den Bosch, Johan Krol, Henk Hamstra, Klaas Jan Bosgraaf, Rinte de Vries en Meindert Jan van Dijk allen Drogeham; Tamme de Boer(ASC), Wierd de Vries(WTOC), Sake Kooistra(Harkemase Boys); Albert Jan Merkus, Tony Bierma, André Faber en Douwe Kloostra allen SC Kootstertille; Henk van der Meulen, Jan van der Meulen, Peter Poelman en Mennelt Pilat allen SC Twijzel en Jan van Kammen(Zwolle).