Wees alert en voorkom insluiping in je woning

Buitenpost - Sinds enige weken wordt de politie geconfronteerd met insluipingen in woningen in Buitenpost en omstreken. De insluipers komen binnen via deuren en ramen die niet zijn afgesloten. De buit bestaat uit GSM’s, portemonnees en andere kostbare bezittingen.

De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn de woning in te komen, hoe sneller de kans dat ze het opgeven.

Doe de deur op slot en de ramen dicht. Ook als je maar even weggaat. Dan heb je minder kans op insluipingen. Vooral met mooi weer als ramen en deuren meer openstaan. Sluit ook deuren en ramen die makkelijk toegankelijk zijn en die voor jou niet in het zicht zijn. Ook als je thuis bent.

Zie je iets verdachts, bel dan direct met 112. Dan kunnen we direct in actie komen en is de kans op een aanhouding groter. Noteer bijvoorbeeld ook kentekens of maak foto’s en let op een signalement. Denk je iets gezien te hebben en heb je informatie die ons kan helpen in het onderzoek naar deze insluipingen? Bel dan met 0900-8844