Tijdelijke operatiekamers Sionsberg gesloopt

DOKKUM - Aan de Birdaarderstraatweg in Dokkum is direct na de aankondiging afgelopen weekend, gestart met de sloop van de tijdelijke operatiekamers bij Sionsberg.

Eind mei 2012 werden de units van vijf meter breed en veertien meter lang naar Dokkum vervoerd. De tijdelijke operatiekamers vervingen de bestaande operatiekamers, die sterk waren verouderd. Aanvankelijk zouden de gebouwen twee jaar lang blijven staan om intern een nieuwe operatieafdeling te bouwen. De chirurgen uit Dokkum maken inmiddels gebruik van de operatiekamers in het MCL en Nij Smellinghe. De tijdelijke operatiekamers worden daarom gesloopt en er komen 20 tot 50 zorgappartementen in het gebouw.

Als de plannen doorgaan worden de operatiekamers weggehaald en wordt een gedeelte tussen het voormalige ziekenhuis en verpleeghuis de Waadwente gesloopt, zodat de gebouwen los van elkaar komen te staan. De appartementen komen aan de achterkant en hebben deels zicht op de groene Woudvaart. Eind 2019 moeten de appartementen klaar zijn.