Rabobank sponsort clinic SC Heerenveen

dokkum Nadat op 16 juni SC Heerenveen VV Dokkum aandeed voor een voetbalclinic, was het woensdagmiddag 27 juni de beurt aan c.s.v. Be Quick Dokkum.

Beide clinics zijn gesponsord door Rabobank Noordoost Friesland. Onder leiding van Gerjan van der Hoogen, trainer bij SC Heerenveen, en Maarten de Jong, oud profvoetballer van SC Heerenveen, kon de jeugd tot 13 jaar hun voetbalkunsten verbeteren. De clinic bestond uit verschillende onderdelen. Techniek kon worden geoefend tijdens het voetbalsjoelen en de flipperkast. Bij beide onderdelen was het de kunst om de bal in het gat met de hoogste score te plaatsen. Daarnaast werd bij de schotkrachtmeter de snelheid van het schot gemeten.

Tijdens de professionele training was het opletten geblazen. De spelers moesten elkaar diep in de ogen kijken, dribbelen op de voorvoeten en vervolgens op het signaal van de trainer naar de aangegeven pion rennen. Hooghouden en de kundigheid van beide benen werden getest in een ander trainingsonderdeel. Alle geleerde kunsten konden worden tentoongesteld in de partijtjes waarin 4 tegen 4 om de winst werd gestreden. Moe gestreden kon de jeugd, nadat ze een Heerenveentasje en een Rabobankbidon hadden gekregen, huiswaarts keren. VV Dokkum, Be Quick, SC Heerenveen en Rabobank Noordoost Friesland kijken terug op zeer geslaagde clinics.