Waterpolo clinic PWC

BUITENPOST - KNZB Noord heeft zaterdag een waterpolo clinic gegeven bij de zwem- en waterpolovereniging PWC in Buitenpost.

In januari van dit jaar is de PWC gestart om een nieuw jeugdteam voor 7-13 jaar voor de waterpolo samen te stellen. Inmiddels is een gemengd team van enthousiaste jonge spelers in training. Doel is om volgend jaar mee te doen met de jeugdcompetitie. KNZB Noord juicht dit initiatief toe en stelde voor om een clinic te verzorgen.

Hoofdtrainer bij SGHA Heerenveen Sander Bathoorn en twee spelers uit de 1e klasse, Tristan Zwart en Onno van der Werf, verzorgden de clinic. De dertien jonge spelers kregen eerst een introductie over waterpolo en technieken. Hierna mochten zij de technieken in het water uitvoeren.

Ook al duurde de eerste helft maar een half uur, het was best intensief. Tijdens een korte pauze werd een demonstratie gegeven door de twee spelers van SGHA, de beide trainers van de PWC, Gerlof Solle en Marit Krotje en Grietje Schouwstra namens de dames team van de PWC. Zo was goed te zien wat voor snelle, krachtige teamsport waterpolo is. Hierna kregen de jonge spelers spelenderwijs les over baltechnieken.

Zin om ook kennis te maken met Waterpolo? Kijk op www.pwcbuitenpost.nl voor meer informatie.