Lichtroute Feestweek Buitenpost

BUITENPOST - Ook dit jaar wordt er tijdens de feestweek van Buitenpost een lichtroute van versierde straten en tuinen gehouden. Vele straten zijn al druk bezig met de voorbereidingen.

Vrijdag 27 juli wordt er door Veenstra Reizen een rondrit aangeboden. Senioren en mensen die niet in staat zijn om fietsend de route te volgen worden hiervoor van harte uitgenodigd. Wie mee wil kan zich opgeven bij Haersmahiem.

Bewoners van Boelenstate, Molenhof of Bouwhof kunnen zich daar opgeven door middel van een inschrijfformulier.

De straten kunnen de bus verwachten tussen 21.30 en 23.00 uur. Er zijn voor de straten per categorie drie prijzen te winnen. Ook dit jaar worden deze prijzen beschikbaar gesteld door @Work personeelsdiensten uit Drachten. Opgeven van een straat/tuin kan nog tot 16 juli via lichtroutebuitenpost@hotmail.com. Geef hierbij de straatnaam, thema, contactpersoon (mail), en het huisnummer door.

Extra prijzen lichtroute voor tuinen en straten die het LF2018-thema gebruiken

Plaatselijk Belang Buitenpost (PBB) wil graag dat Buitenpost meedoet aan de activiteiten van de Kulturele Haadstêd 2018 (ook wel LF2018 genoemd).

Tijdens de feestweek wil de werkgroep LF2018 de lichtroute een extra stimulans geven. Zij willen dit doen door tuinen en straten die het bijen-, brimzen- en bloementhema en/of Kulturele Haadstêd LF2018 nadrukkelijk in hun straatversiering en verlichting gebruiken, kans te laten maken op een aantal extra prijzen. Voor straten wordt een eerste prijs van 150 euro, een tweede prijs van 100 en een derde prijs van 50 euro beschikbaar gesteld. Voor particuliere tuinen is dit een eerste prijs van 75 euro, een tweede prijs van 50 euro en een derde prijs van 25 euro. Deze prijzen worden alleen uitgereikt aan straten en tuinen die van tevoren aangegeven hebben aan het thema van LF2018 mee te willen doen. Mochten er onvoldoende of geen deelnemers zijn, dan vervalt het prijzengeld deels of geheel.

Tijdens de rondrit zal er een officiële jury meerijden die de straatversiering en de versierde tuinen zal beoordelen. Een lid van de werkgroep LF2018 zal zich voegen bij de jury om de extra prijzen, die beschikbaar gesteld zijn door de werkgroep LF2018, toe te kennen.