Afscheid vijf spelers van het eerste elftal Friese Boys

KOLLUMERZWAAG - Gerwin van der Meulen keepte liefst 22 jaar in het eerste elftal van Friese Boys. Hij maakte daarin diverse kampioenschappen mee, onder andere in 1991 met trainer Klaas Kooistra, 1997, met trainer Wiebren Veenstra en in 2002 met trainer Henk de Boer. In 1997 was Friese Boys de eerste kampioen van Nederland. Zijn laatste duel was op 8 mei 2010 in en tegen Kollum. Daarna ging hij in het derde elftal spelen maar in geval van nood kon het eerste elftal altijd een beroep op hem doen. Ook werd hij keeperstrainer. Kortom een echte Friese Boys-man.

Sean Humphries speelde de laatste duels bij Friese Boys als verdediger. In het begin was hij echter een succesvolle aanvaller. Fysiek sterk en doelgericht. Zijn eerste doelpunt scoorde Sean op 4 april 2007 tegen CSL. (3-2 winst). In totaal kwam Sean op 27 doelpunten voor Friese Boys. In het seizoen 2008-2009 promoveerde Sean met Friese boys naar de nacompetie door Rottevalle in de nacompetitie te verslaan. Ook deze Friese Boys-man neemt nu afscheid.

Eberhard Kloosterman was in zijn junioren-tijd keeper. Daar had Friese boys-l profijt van want in geval van nood nam Eberhard weer plaats onder de lat. En dat hij dat nog kan hebben we kunnen zien. Eberhard kwam tot 1 doelpunt in Friese boys 1 op 9 november 2013 in het met 0-5 gewonnen duel bij Drogeham. Promotie mocht-hij ook meemaken. Op 23 mei 2015 won Friese boys met 2-1 van VIOD en daardoor werd Friese Boys derdeklasser. Ook Eberhard hangt de voetbalschoenen in de wilgen. Hij speelde vijf jaar in het eerste elftal.

Wietse van der Land speelde meestal als middenvelder bij Friese Boys. Hij had een goed overzicht en een goede pass. Bovendien wist hij regelmatig het doel te vinden. Op 5 oktober 2002 scoorde Wietse voor het eerst in de uitwedstrijd tegen Bolswardia (1-4 winst). In totaal scoorde hij 29 doelpunten. Wietse noemt het kampioenschap met trainer Henk de Boer in 2002 het hoogtepunt in zijn Friese Boys-tijd. Hij wil gaan zaalvoetballen, in de 35+ gaan spelen en tijd aan zijn gezin gaan besteden.

Ludo Bosma speelde bij Friese Boys-als middenvelder of aanvaller. Ook hij pikte regelmatig zijn doelpuntje mee. De eerste was op 5 maart 2011 in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen VIOD. In totaal kwam Ludo op 14 doelpunten. Op een ijskoude zaterdag in maart 2013 besliste hij met 2 doelpunten de wedstrijd Friese Boys-ASC (2-0). Hij zat acht jaar bij de selectie. Hij gaf aan het mooi te vinden om voor veel publiek te hebben gespeeld en onder trainer Henk de Boer vaak in de basis te hebben gestaan. Maar als hoogtepunt noemt hij het feit dat hij samen met zijn broer Arjen in het eerste elftal van Friese Boys speelde.

Foto van links naar rechts: Gerwin v/d Meulen, Ludo Bosma, Eberhard Kloosterman, Wietse Bosma en Sean Humphries.