Saakje Krist na 45 jaar werken in de zorg met pensioen

KOLLUM - In Meckama State werd woensdag samen met de bewoners en het personeel op afdeling Hessel op feestelijke wijze stilgestaan bij het vertrek van Saakje Krist. Saakje gaat na 45 jaar werken in de zorg met pensioen.

Saakje begon haar loopbaan met drie jaar werken in Dongerahiem te Dokkum. Daarna werkte ze in de gezinszorg, en vervolgens acht jaar op de verpleegafdeling van de Sionsberg, het huidige Waadwente. De laatste 32 jaar van haar werkzame leven werden Saakje in Meckama State te Kollum.

De bewoners en het personeel ontbeten woensdagochtend samen en kregen koffie met gebak. De afdeling was versierd met allerlei spreuken en anekdotes. Eén van die anekdotes ging als volgt:

„Recept voor een fijne en goede collega.

1 eetlepel respect, 1,5 gram discipline, 100 ml wijsheid, 50 ccm geduld, 1 potje bekwaamheid, 3 theelepels liefde, 200 gram gezelligheid, 1 teentje eerlijkheid, 1pakje lol

Dit alles kneden met vele jaren werken in de zorg. Doe het geheel in een bakvorm en zet het 2 uur op stand creativiteit. Even laten afkoelen en zie het resultaat. Een fijne en goede collega!”