Imaginarium nu driedaags festival

tytsjerk - Na vijf succesvolle jaren breidt Imaginarium Festival in 2018 uit van een tweedaags naar een driedaags festival.

Op 17, 18 én 19 augustus haalt de organisatie alles uit de kast voor Culturele Hoofdstad. Drie dagen lang kunnen bezoekers van genieten van het fantasierijke festival in Park Vijversburg. Ook is Imaginarium Festival weer gastheer voor een officieel open toernooi van de spectaculaire middeleeuwse vechtsport Bohurt. Teams uit Friesland, Nederland, Europa en zelfs Japan komen hiervoor naar Tytsjerk.

Met Rapalje als headliner is het muziekprogramma sowieso al een feestje. Tel daar de gezellige markt, vele familievriendelijke activiteiten en de ruige Kening Striid bij op, en er is voor iedereen een weekend lang genoeg te beleven en te ervaren.

Het festival begint op vrijdagavond met live muziek in het sfeervolle middeleeuwse dorp. Op zaterdag- en zondagmiddag staat het festival in het teken van families. Op de grote, ambachtelijke markt vind je alles van harnassen tot steampunk kleding, vikingsieraden en allerlei handgemaakte hebbedingen.

Professionele en amateur cosplayers lopen rond in de meest fantastische, zelfgemaakte kostuums. Van ridders en Victoriaanse adel tot steampunk royalty, elfen, trollen en karakters uit films. Ook kun je je laten schminken, leren boogschieten of de technieken van het metaalsmeden ontdekken. Re-enactmentgroepen brengen de geschiedenis tot leven en maken realiteit van het verleden.

Wanneer de kinderen aan het einde van de middag naar huis gaan, wordt het festival een tikje ruiger. De Kening Striid, het open Nederlandse toernooi van de sport Historical Medieval Battle (Historische Middeleeuwse Strijd), houdt dan de zwaardere gevechten. Deelnemers nemen hun eigen harnas, wapens en kleding mee. Enige eis dat deze historisch correct zijn voor de periode 1200-1699. Zij gaan vervolgens veelal in teams in de arena met elkaar de strijd aan, waarbij het er heftig aan toe gaat. Vorig jaar verwelkomde Imaginarium Festival bijna honderd vechters voor dit eerste Nederlandse toernooi. Nu wordt het toernooi nog groter en uitgebreider met meer dan honderd vechters.

Kaarten voor het festival zijn te koop via www.imaginarium-festival.nl. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.