Landelijke baanwedstrijd skeeleren De Westereen

DE WESTEREEN - Skeelervereniging IDS kan terugzien op een prachtige wedstrijd. Afgelopen zaterdag 9 juni is op de skeelerpiste van De Westereen de KNSB Landelijke baanwedstrijd verreden. De vierde landelijke wedstrijd van dit seizoen binnen deze competitie. Het weer zat in de ochtend even tegen. Maar met een uur vertraging door regen, is uiteindelijk om 11:30 uur gestart met de eerste wedstrijd, waarna de rest van de dag het weer perfect was.

Over de opkomst had de organisatie niet te klagen, maar liefst 175 deelnemers; 120 jeugddeelnemers en 55 senioren. Onder de senioren waren een aantal bekende namen. Niemand minder dan Ronald Mulder stond aan de start. Zijn broer Michel was supporter. Bij de dames was ook dit jaar Elma de Vries aanwezig. Plaatselijke skeelertopper Gerrie van Lingen was ook van de partij.

Voor de diverse categorieën stond er een sprintafstand op het programma: de 500 meter. Daarnaast was er nog een afvalkoers. Bij de jeugd categorieën werd er gekeken naar een eindklassement over beide afstanden. Bij de Junioren en Senioren was er een klassement per afstand.

De IDS rijders hebben zich allemaal van de beste kant laten zien. Hier kan de vereniging trots op zijn. Met bij de dames Kadetten was er een prachtige derde plaats in het eindklassement voor Mayke Vriesinga. Voor Maya de Jong bij de Senioren een mooie tweede plek op de lange afstand.

Uitslagen jeugdrijders van Skeelervereniging IDS:

Jeugd meisjes pupillen 1

Eline Nauta 15e plaats

Jeugd jongens pupillen 1

Robin Metz 7e plaats

Mathijs de Boer 9e plaats

Steyn Wagenaar 10e plaats

Dames Kadetten

Mayke Vriesinga 3e plaats