Fysiotherapie de Trije Doarpen al vijf jaar in beweging

Kollumerzwaag - De praktijk van Wietsche Huitema en Petra van den Broek bestaat vijfjaar; reden voor een feestelijke open dag die afgelopen zaterdag plaatsvond.

De open dag werd gestart met een uitreiking van het fairtrade certificaat die dhr Paul Maasbommel, wethouder van de gemeente Kollumerland overhandigde aan de fysiotherapie praktijk.

De hele dag werden er diverse activiteiten door de fysiotherapie en haar samenwerkingspartners ondernomen. De bezoekers werden verwelkomt met diverse hapjes van de diëtiste Sita Veenstra van AVS-Adviesbureau Voeding en Sport. AVS is een Puur Gezond praktijk van sportdiëtisten. Naast het begeleiden en adviseren van vele top- en wedstrijdsporters hebben de sport dietisten van AVS tal van andere specialismen, zoals overgewicht, diabetes, COPD, hart- en vaatziekten en FODMAP bij prikkelbare darm syndroom.

Iedereen kon tijdens de open dag bij de podoloog een gratis voetscan laten maken. Koos van der Wijk is een register podoloog die steunzolen precies voor uw voet op maat maakt. Deze zolen kunnen u helpen bij diverse klachten die ontstaan door een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of afwijkend looppatroon. Daarnaast is podocentrum van der Wijk gespecialiseerd in bedrijfs- en sportpodologie.

De logopediste Evelien Wiersma vertelt vol enthousiasme dat ze op de donderdag en de vrijdag in de praktijk van Fysiotherapie de Trije Doarpen voor Logopedie en Coachingspraktijk Inge Meijwaard-Fransen werkzaam is. De passie van het team van logopedisten is het optimaal helpen ontwikkelen van de mogelijkheden van kinderen en volwassenen met een hulpvraag op het gebied van communicatie.

Shiatsu therapeut Jan Goosen liet mensen kennismaken met Shiatsu therapie. Shiatsu is een Japanse vorm van drukpuntmassage. Bij Jan Goosen kunt u terecht voor verschillende massagevormen en massagebehandelingen.

De fysiotherpeuten van Fysiotherapie de Trije Doarpen die staan voor kwaliteit in beweging brachten ook op hun open dag een ieder in beweging door middel van een fotopuzzeltocht in het dorp Kollumerzwaag. Tevens kon men kennis maken met de mogelijkheden in de trainingszaal van de fysiotherapie.

“We kunnen terug kijken op een geslaagde dag met genoeg beweging in en rondom onze praktijk. Wanneer u de open dag gemist heeft bent u altijd welkom om nog een kijkje bij ons te nemen.”

Foto’s Jantsje Wiersma