Spektakel bij Drakenbootrace

KOLLUM - Voor de zesde keer in Fryslân vond zaterdag de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace plaats in Kollum.

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival aantrekkelijk maakt voor deelnemers én toeschouwers. Ieder jaar is het genieten bij het Drakenbootfestival aan de oevers van het Kollumer Kanaal.

De eerste prijs ging naar De Boer is (s)troef uit Kollum. De tweede prijs naar De Bikkels uit Kootstertille en de derde prijs naar De Stobbe uit Veenklooster.

Het Drakenbootfestival in Kollum ging van start om 09.00 uur met een grote braderie in het centrum. Ook was daar vier muzikale saxofonisten “De Saxy Ladies” te vinden.

In het Kollumer Kanaal bij de Hessebrug ging om 11.30 uur het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace van start. 16 Teams bestaande uit bijna 300 deelnemers gingen met elkaar de strijd aan. Ook deze zesde editie van dit kampioenschap lag de presentatie in onnavolgbare wijze in handen van Klaas Jansma. Ook was er een groot bungee jump toestel voor de jeugd en een draaimolen voor de aller kleinsten.

Dit jaar kwam het Dweilorkest Dinges uit Emmen naar Kollum om de feeststemming weer compleet te maken. Zanger Peter was er vanaf 15.00 uur stemming maken in de feesttent. Na afloop van het kampioenschap, rond 18.00 uur, vond de prijsuitreiking plaats bij de feesttent aan de Hesseweg.Feestband Jukebox sloot de het festival swingend af tot in de late uurtjes.

Foto’s Symen Zandberg