Eerste exemplaar ‘Onder de As’van Hans Knijff voor wethouder

DOKKUM - Wethouder Albert van der Ploeg van Dongeradeel, tevens lid van de gebiedscommissie Centrale As, heeft vrijdag 8 juni het eerste exemplaar ontvangen van ‘Onder de As’ . Dat gebeurde in boekwinkel Van der Velde aan de Grote Breedstraat in Dokkum.

Dit fotoboek over de Centrale As is gemaakt door freelance fotograaf Hans Knijff, die het heeft uitgegeven in eigen beheer.

Het fotoboek bevat 600 foto’s, waaronder veel luchtfoto’s, in 180 pagina’s, uitgevoerd in hardcover, groot formaat 28 x 28 cm.

Op het linker blad beelden van de oude situatie vóór de wegaanleg, op het rechter blad van dezelfde locaties ná de aanleg.

Hier en daar zijn ook evaluerende kanttekeningen gemaakt bij de verkeerskundige aspecten en over de manier waarop de bevolking bij het project is betrokken.

Met de uitgave hoop ik mensen met belangstelling voor de Noardlike Fryske Wâlden (landschap, verkeer, fotografie) van dienst te zijn en de kosten van het fotoproject een beetje terug te verdienen.

Verdere info op de fotowebsite https://hansknijff-fotografie.nl/ en berichten op mijn fotopagina in Facebook https://www.facebook.com/Hans-Knijff-Fotografie-1514445858805423/

Het fotoboek is verkrijgbaar voor € 28,50 via mijn website en bij diverse boekwinkels in de regio.

In het Nieuwsblad Noordoost Friesland van dinsdag 12 juni vertelt Hans Knijff over de totstandkoming van het boek en vertelt hij wat hij van de nieuwe weg vindt.

Foto’s Jan van Empel