Onderhoud aan veerdam Schiermonnikoog

schiermonnikoog - Rijkswaterstaat gaat van maandag 11 juni tot en met 26 juni onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de veerdam op Schiermonnikoog. De werkzaamheden omvatten het vervangen van het ponton en de loopbrug.

Het ponton en de loopbrug gaan richting einde levensduur en zijn daarom toe aan vernieuwing. Een aantal palen aan het uiteinde van het ponton worden ook vervangen. De werkzaamheden kunnen hinder voor de gebruikers opleveren. Een deel van de veerdam moet worden afgezet en de voetgangers moeten in de periode van 11 tot 26 juni gebruik maken van de autobrug. Auto’s zullen dan eerst aan en van boord gaan, vervolgens kunnen de voetgangers de autobrug gebruiken. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de veerdam eind juni zijn afgerond.

Vorige maand is de eerste fase van het onderhoud aan de veerdam op Schiermonnikoog uitgevoerd. Deze bestond uit het herstellen van betonschades, het aanbrengen van geleidelijnen voor mensen met een visuele beperking en het plaatsen van een lage voertuigkering (railing) op het westelijk deel van de veerdam.