Leerlingenproject en Maestro groot succes

WESTERGEEST - Op zaterdag 2 juni vond in Westergeest, zoals elk jaar rond deze tijd, de afsluiting van het leerlingenproject plaats. Leerlingen van groep 6 van basisschool de Bining kregen een koperblaasinstrument mee naar huis en kregen zes lessen op school van cultuurcentrum de Wâldsang, Buitenpost. Zaterdagavond lieten ze horen wat ze al konden na zo’n korte tijd.

Voor het optreden van de kinderen van groep 6 liet het jeugdkorps van de Bazuin Triemen-Westergeest een voorproefje horen van hun optreden op 30 juni bij het jeugdorkestenfestival. Ze zijn maar met z’n zevenen maar kunnen al heel wat spelen.

Hierna was groep 6 aan de beurt. De kinderen deden goed hun best voor meegebrachte publiek. Er was een wedstrijd wie het langst een noot kon blazen en de kinderen kregen een diploma mee naar huis. Twee kinderen gaven aan graag langer door te gaan met muziekles. Dit is het uiteindelijke doel van dit soort projecten, erg fijn dus voor de vereniging.

Na de pauze ging de Bazuin verder met Maestro. De drie Maestro’s van dit jaar, Aafke Dijkstra, Tsjikke Dijkstra en Wim Douma, hadden voor deze avond twee keer gerepeteerd met het korps. Aafke Dijkstra dirigeerde In Nije Dei en had haar kleding hieraan aangepast met vele Friese accenten, Tsjikke Dijkstra verscheen ten tonele gehuld in een met pailletten versierd kostuum, en bracht zelfs een paar Hongaarse wijnvrienden mee voor een dansje tijdens het stuk. Wim Douma had zich goed voorbereid, zijn partituur stond vol met memo’s en zijn uitvoering van Big Spender swingde de pan uit. Met z’n drieën dirigeerden de Maestro’s nog de Radetzky mars.

Winnaar van de publieksprijs werd Tsjikke Dijkstra, de jury beloonde Wim Douma met de Gouden baton. Alle Maestro’s gingen naar huis met een handgemaakte bokaal. Uiteindelijk won Aafke de bronzen en Tsjikke de zilveren bokaal.