Open dag RTV NOF trekt veel belangstelling

DE WESTEREEN - Enkele honderden mensen belangstellenden kwamen zaterdag naar de open dag van streekomroep RTV NOF aan de Ferlinge Stasjonsstrjitte in De Westereen.

,,Meer dan tevreden, wat een opkomst’, zei Lammert Brouwer na afloop namens de werkgroep die de dag organiseerde. Het publiek kon een kijkje achter de schermen nemen bij het werk van de vrijwilligers van RTV NOF die dagelijks actief zijn via radio, televisie en online.

Willem Kooistra en Bauke Schaafsma van Foarút oer de As mei de Handel openden de dag door de deur van de studio met ballonnen door te prikken. Burgemeester Klaas Agricola van Dantumadiel sprak lovende woorden over RTV NOF. ,,Het medium voorziet in een duidelijke behoefte en kan ons als gemeente helpen in de promotie om Dantumadiel nog meer op de kaart te zetten”, vertelde de burgemeester in de uitzending van de Weekend Nieuwsshow.

Naast rondleidingen en uitleg over radio, het maken van berichten op de website en het monteren van video’s waren er optredens van Griet Wiersma en Gaatze Bosma. De dag leverde enkele aanmeldingen voor nieuwe vrijwilligers op. Mensen die ook belangstelling hebben in een vrijwilligersfunctie bij RTV NOF kunnen contact opnemen via: vacatures@rtvnof.nl. De open dag werd feestelijk afgesloten met een barbecue voor alle omroepvrijwilligers.

Foto’s Peter Tromp