Buitenpostse vervalst kredietaanvraag: 120 uur werkstraf

BUITENPOST - Een 28-jarige inwoonster van Buitenpost is vrijdag wegens valsheid in geschrifte door rechter Klaas Bunk veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, overeenkomstig de eis van officier van justitie Annemieke Kemkers.

Met wat creatief plak- en knipwerk probeerde de Buitenpostse in november vorig jaar een lening van ruim 8000 euro los te weken bij een kredietverstrekker in het zuiden des lands. De vrouw had een afschrift van haar Rabo-rekening aangepast en een loonstrook van haar oude werkgever vervalst, zodat het leek dat ze een baan had.

Die had ze niet, ze was net zonder werk komen te zitten, maar ze had wel geld nodig om van haar schulden af te komen. De vrouw had de papieren met behulp van het computerprogramma Word bewerkt. De kredietverstrekker rook onraad en stuurde het formulier door naar de Rabobank om het te laten verifiëren.

De bank meldde vervolgens dat de gegevens niet klopten en dat de Buitenpostse eigenhandig posten op het afschrift had gezet. 'Ik dacht ik los het zelf wel even op', had de vrouw tegen de politie gezegd. Ze had zichzelf danig in de nesten gewerkt.

Niet alleen werd de kredietaanvraag geweigerd, de financiële instelling deed ook nog eens aangifte van valsheid in geschrifte. Ook raakte de vrouw haar rekening bij de Rabobank kwijt. Omdat ze 'onethisch' had gehandeld, had de bank de rekening stopgezet.