Hellema Hallum presenteert uniek LF2018 koekje

hallum/leeuwarden - Speciaal voor LF2018 heeft Hellema Hallum een cultuurkoekje ontwikkeld, om aan heel Friesland en alle gasten te laten proeven. Aan Leeuwarder burgemeester Ferd Crone de eer om het eerste koekje in ontvangst te nemen.

De koekjes van Hellema worden al sinds 1861 gebakken volgens traditioneel recept. De traditie en recepten van deze echt Friese koekjes zijn van generatie op generatie doorgegeven. Daarmee is het met recht een stukje Friese cultuur.

Speciaal voor LF2018 ontwikkelde Hellema een cultuurkoekje, waarin de smaak van Friesland optimaal tot uiting komt. Burgemeester Ferd Crone mocht letterlijk het spits afbijten. In Post Plaza kreeg hij gisteren het eerste koekje aangeboden door Frank Wildschut en Wilbert Heerspink van Hellema. Het koekje bestaat uit twee speculaasjes met de karakteristieke smaak van Hellema, met daartussen een romige vanille-crème.

Hellema heeft de ambitie om zoveel mogelijk mensen te laten proeven van dit cultuurkoekje. Dat wordt gerealiseerd door het koekje in zoveel mogelijk horecagelegenheden bij de koffie te presenteren. Om ondernemers kennis te laten maken met de koekjes, levert Hellema de eerste doos helemaal gratis.

Hellema hoopt dat alle horecaondernemers in Friesland meedoen om dit stukje Friese cultuur te laten proeven. Neem contact op met Frank Wildschut van Hellema. (0518) 438 88 00/ reacties@hellema.com