Diamanten huwelijk echtpaar Hamming uit Kollum

kollum - Het echtpaar Kor Hamming en Wietske Faber vierde woensdag hun diamanten huwelijk vierden. Kor Hamming is geboren op 24 februari 1933 in de gemeente Zuidhorn en Wietske Faber op 22 januari 1937 in de gemeente Aduard. Ze trouwden op 30 mei 1958.

Hun eerste ontmoeting was bij de buren van Wietske, familie van Kor. Het was liefde op het eerste gezicht. De eerste jaren van hun huwelijk hebben ze gewoond op de boerderij in Noordheim. Daar zijn hun drie kinderen geboren. Daar hebben ze dertien jaar gewoond. Door omstandigheden verhuisden ze naar Biddinghuizen. Kor heeft daar bij de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders gewerkt. De kinderen zijn allen in Biddinghuizen getrouwd en daarna zijn ze in Friesland gaan wonen. Er werden zes kleinkinderen geboren en drie achterkleinkinderen. Sinds 1999 woont het echtpaar met veel plezier in Kollum. Kor houdt van tuinieren op de volkstuin om groente te verbouwen, waarvan hij veel mensen laat meegenieten.

Burgemeester Bilker van de gemeente Kollumerland c.a. bracht samen met zijn echtgenote een bezoek aan het jubilerende paar.