WTOC niet opgewassen tegen SC Leovardia

OUDWOUDE - Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel aangezien ze nog in de nacompetitie zullen aantreden. Leovardia om promotie, WTOC om lijfsbehoud. Om 14.30 werd er afgetrapt op de fraaie accommodatie van SC Leovardia.

WTOC liet de tegenstander aan de bal en zakte ver terug op eigen helft. Leovardia probeerde via snel combinatiespel WTOC kapot te spelen. De eerste 30 minuten van de 1e helft konden de mannen van trainer Oane Westra het nog goed compact houden en alle gaatjes nog dicht lopen. Hierin vielen slechts een aantal speldenprikjes van Leovardia van te noteren, wat overigens WTOC wel constant onder druk hield. In de omschakeling lag zeker ruimte om te counteren, maar dit werd vaak door slechte passes en aannames in de kiem gesmoord. Misschien ook wel een verdienste van Leovardia die hoog druk hield. In de 38e minuut is het dan toch raak. Na een splijtende pass vanaf het middenveld van Patrick Zondervan komt Leovardia door via de linkerkant. Na een strakke voorzet kon Sander Tadema simpel binnenschuiven 1-0. Tot de rust nog een aantal kansen voor de thuisploeg, maar verdedigers en keeper Hoiting zijn attent. In de laatste minuut van de blessure tijd een mogelijkheid voor WTOC om uit het niets weer op gelijke hoogte te komen. Na een fraaie counter wordt er een overtreding gemaakt op randje 16. Nyckele Smeding gaat achter de bal staan en stuurt de bal met net iets te veel effect aan de verkeerde kant van de paal. Met rust was het 1-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Leovardia blijft rustig aanvallen en WTOC zakt steeds verder terug. Gelukkig voor WTOC is de eindpass van de thuisploeg net niet goed genoeg. Na een uur zitten de mannen van WTOC er aardig doorheen. Sybren Bosma komt in het veld voor Dennis Postma en even later Erik Bruinsma voor Bartele Nicolai. Veel levert het WTOC niet op, want Leovardia zet nog even aan en krijgt een aantal fraaie mogelijkheden. In de 75e minuut gaat een van deze mogelijkheden in het netje. Een pass over rechts kan net niet onderschept worden en zo kan Jamie Docherty alleen door op de keeper. Hij blijft koel en schiet de bal strak in de verre hoek 2-0. Leovardia gelooft het wel en doet wat gas terug. Zo krijgt WTOC nog 2 mogelijkheden om een eretreffer te maken. Maar de grensrechter wil hier niet aan mee werken en vlagt 2 keer de aanvaller van WTOC onterecht terug. In de laatste minuut maakt Leovardia er nog 3-0 van. Uit een vrije trap schiet topscoorder Vic Rozendaal de bal strak over de grond. De bal bleek erg heet te worden de korrels van het kunstgras, want keeper Hoiting kon de bal niet klem pakken en rolt zo tergend langzaam de goal in.

Volgende week zal WTOC wederom de rug moeten rechten. Het speelt in de 1e nacompetitie wedstrijd uit tegen AVC te Sexbierum. WTOC moet winnen om nog een kans te houden om in de 3e klasse te blijven. Bij winst speelt het een week later in en tegen Wolvega.