Vier GVV-deelneemsters aan Fries Kampioenschap

FEANWALDEN - Zaterdag 26 mei was het Fries Kampioenschap turnen voor wedstrijdgroep 3. Op dit Fries kampioenschap in Noordwolde deden vier dames van GVV mee.

Lotte Postma en Marte Gorter (Pupil D2) mochten in de eerste wedstrijdronde hun oefeningen laten zien. Marte liet op sprong een paar fantastische sprongen zien, en werd op dit onderdeel derde. Op brug en balk waren de zenuwen wat te zien en liet zij wat punten liggen. Marte Gorter herpakte zich netjes op vloer en werd in totaal knap achtste. Lotte Postma turnde een fantastische balk oefening waarop zij derde werd, echter liep de rest van de wedstrijd niet helemaal lekker en werd zij negentiende.

In de vierde ronde was het de beurt aan Nynke de Jong (Pupil 2 D2) en Carina de Jong (Pupil 1 D2). Voor Nynke de Jong was dit haar eerste Fries Kampioenschap en zij was dan ook erg zenuwachtig. Zij turnde en nette sprong en brugoefening. Helaas ging het bij balk even mis en is zij 2x gevallen. Nynke de Jong herpakte zich zeer sterk op vloer (en werd op dit onderdeel tweede) in totaal werd zij veertiende. Carina de Jong had op deze wedstrijd erg last van de zenuwen maar liet wel een erg sterke vloeroefening zien, hierop werd zij vierde, in totaal werd zij zestiende.

foto 1: Lotte postma en Marte Gorter

foto 2: Nynke Postma en Carina de Jong