Grote tijger voor It Peuterhonk in De Westereen

De Westereen - De grote tijgers die afgelopen winter in de 13 bibliotheken van Noord-Fryslân lagen, hebben een nieuw thuis gevonden. Omdat de peuters en kleuters er helemaal weg van waren, reikten de leesconsulenten van de Bibliotheek ze uit aan kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen. Zo kunnen de kinderen nog lang genieten van de grote knuffelbeesten en helemaal opgaan in het bijbehorende boek Ssst! De tijger slaapt.

Tijger naar Peuterspeelzaal It Peuterhonk in De Westereen

Vrijdag 18 mei kregen de peuters van Peuterspeelzaal It Peuterhonk in De Westereen een prachtige verrassing; een levensgrote knuffeltijger. De kinderen waren er maar wat blij mee. Ze kenden de tijger al van het boek Ssst! De tijger slaapt en kunnen er nu elke dag mee spelen. Op de foto staan Annelies, juf Willy Woudstra, leesconsulente Tjitske van der Velde van de Bibliotheek, Sebastian en Mente met hún tijger.

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen draaiden om het prentenboek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup, met in alle bibliotheken van Noord-Fryslân grote tijgers. Rondom het boek organiseerde de Bibliotheek voorleesbezoeken in bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Ruim 2000 peuters genoten hierdoor van het spannende verhaal over slapen, vriendjes, verrassingen en jarig zijn. Nog eens 300 kinderen en hun ouders/verzorgers kwamen naar de voorstelling Tijger ligt enorm in de weg! van Inkipinkie Poppentheater.