Dakloze jongeren bij de Nacht Zonder Dak te Feanwalden

FEANWALDEN - Op zaterdagavond 26 mei 2018 zal de pastorietuin op de Stinswei in Feanwâlden veranderen in een grote krottenwijk. Tijdens deze nacht wordt er een ‘Nacht Zonder Dak’ gehouden, waarbij circa 50 jongeren in zelfgebouwde krotten van karton en plastic de nacht door gaan brengen. Met deze actie halen ze geld op voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en India, die hun nacht altijd op deze manier moeten doorbrengen.

De actie Nacht Zonder Dak is een initiatief van de de hulp- en ontwikkelingsorganisatie Tear. De opbrengst van deze actie is bestemd voor projecten die Tear steunt in derdewereldlanden. Deze projecten helpen straatjongeren een toekomst op te bouwen door het geven van onderdak, begeleiding en onderwijs. Nacht Zonder Dak is uniek evenement waarbij bewustwording, samen plezier maken en iets doen voor anderen hand in hand gaan.

Tijdens de Nacht Zonder Dak kunnen de deelnemers genieten van een afwisselend programma, waarbij zaterdagavond onder andere een sport- en spelavond gepland staat. Zondagochtend om 09.30 uur zal de Nacht Zonder Dak swingend worden afgesloten onder begeleiding van de christelijke band Chosen uit Feanwâlden. Hier zal ook het eindbedrag bekend worden gemaakt. Iedereen is hierbij welkom.

Door de Nacht Zonder Dak actie hebben jongeren de mogelijkheid om daadwerkelijk iets te doen voor leeftijdsgenoten die dagelijks op straat leven. Inmiddels is er door de actievoerders al meer dan € 5000,- opgehaald. Sponsoren is nog steeds mogelijk via de website www.nachtzonderdak.nl/feanwalden.