Max Holwerda racet met Nyck de Vries

kollum/zandvoort - Max Holwerda (18) uit Kollum was afgelopen zondag even een echte coureur. Hij maakte een rit in een échte Le Mans racewagen tijdens de derde editie van de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort.

Max won deze prijs door boodschappen te doen bij Jumbo Kollum. In de speciale Jumbo LMP3-racebolide racete professioneel coureur Nyck de Vries met Max als passagier over Circuit Zandvoort.

Max Holwerda kon zijn geluk niet op. ,,Super, echt geweldig! Racen in een Le Mans-wagen, wát een bizarre en onvergetelijke ervaring om met meer dan 250 km per uur over het circuit te racen. Het is enorm leuk dat Jumbo dit ieder jaar organiseert!”

Jumbo Racedagen

Meer dan 110.000 fans kwamen in Zandvoort voor het grootste familie race-evenement van Nederland. De fans grepen dé kans om Max Verstappen in actie te zien massaal aan en werden beloond met spectaculaire demo’s en een circuittour waarbij Verstappen wel heel dichtbij kwam. Hij kwam bovendien niet alleen: óók teamgenoot Daniel Ricciardo én voormalig Formule-1 coureur David Coulthard kwamen in actie. Maar liefst 3 Formule 1 Red Bull racewagens kwamen tegelijkertijd op de baan en reden met duizelingwekkende snelheden over Circuit Zandvoort.

Niet alleen de aanwezigheid van Max en zijn Formule 1- collega’s zorgde voor hoge bezoekersaantallen. Dit jaar vond ook de eerste editie van de Red Bull Caravanrace plaats. Daarnaast maakten bekende Nederlandse dames en medewerkers van Jumbo hun opwachting tijdens de Ladies GT Race.

Maar ook de drie wedstrijden van het FIA WTCR, de officiële World Cup voor toerwagens en twee manches van TCR European series waren hoogtepunten voor het publiek. Voor jong en oud was nog veel meer te beleven. Zo konden bezoekers een kijkje nemen bij een veld van 40 competitieve Porsches van de Porsche Carrera Cup France & Benelux, de première van de Ford Fiesta Sprint én een bomvolle grid van maar liefst 57 auto’s in de Supercar Challenge.