Overweldigende zangavond

VEENKLOOSTER - Zondagavond was het weer een overweldigende avond met meer dan duizend toeschouwers voor het grootste gelegenheidskoor van Friesland: het Praise United Friesland-koor, dat onder leiding stond van gospelmuzikant Martin Brand, Henk Doest en Praise United in de zendingstent te Veenklooster. Dit jaar kwam het United Friesland koor voor de zevende maal naar Veenklooster.

Ze voerden een zeer diverse repertoire op. Van Psalmen tot Hillsong, van Black Gospel, via Opwekkingsliederen en Hymnes tot speciaal gecomponeerde nieuwe Nederlandstalige nummers. Deze avonden worden een interactieve belevenis begeleid door een enthousiaste professionele band, zangers en een audiovisueel team. Afgewisseld met eigen liedjes van Martin Brand samen met solozangers. De organisatie kan terug kijken op een groot succes.

Praise United Friesland is een interkerkelijk gelegenheidskoor. Doelstelling is het dichter bij elkaar brengen van christenen uit Friesland met verschillende achtergronden. Martin Brand is vanaf 2010 begonnen met Praise United.

Foto's: Sake Beerstra