SC Kootstertille pas in de slotfase naar winst

Kootstertille - Door de late 5-2 overwinning op Noordbergum, vijf minuten voor het einde stond het nog 2-2, kan SC Kootstertille de tweede plaats nauwelijks nog ontgaan.

De voorsprong kwam wederom snel, want na vijf minuten spelen had de thuisclub de score al geopend. Douwe Hoekstra vond Tom van der Veen en die schoot in de verste hoek raak: 1-0. Het leek een gemakkelijk middagje te worden, maar een kwartier later trok Noordbergum de stand gelijk. 

Niemand rekende erop dat de Tilsters nog voor de rust opnieuw op voorsprong zouden komen, maar Henry Heidstra van de gasten hielp een handje. Hij raakte de bal uit de voorzet van Douwe Hoekstra dermate ongelukkig dat de eigen doelman Frans Dijkman kansloos werd gepasseerd: 2-1. Kort na rust kwam Noordbergum uit het niets aan de gelijkmaker. Roelof Koop wist de bal uit de vrije schop te verlengen en verraste doelman Albert Jan Merkus: 2-2. 

De thuisclub leek van slag en wist het goede niveau van voor rust niet te kopiĆ«ren. Het laatste kwartier wist de thuisclub zich weer aan de malaise te onttrekken. Pas vijf minuten voor tijd scoorde Gerband Waaksma de 3-2.

In blessuretijd trok Kootstertille het duel helemaal over de streep. Tom van der Veen maakte zijn 100ste competitietreffer. Nog binnen de ruim bijgetrokken extra tijd kwam de thuisclub ook aan de vijfde treffer. Bennie de Vries sneed de bal perfect aan, bereikte Wilco van der Heide die het speeltuig ineens uit de lucht nam en deze perfecte wijze binnenschoot: 5-2. Ook deze treffer is het vermelden waard, want niet eerder wist Kootstertille in een competitie meer dan 100 doelpunten te produceren. 

De Tilsters wacht in het laatste competitieduel concurrent Tzummarum en mag deze zelfs met een verschil van zes treffers verliezen. Het team dat als tweede eindigt wacht in de nacompetitie, in eigen huis, de confrontatie met vierdeklasser Friese Boys.