GVV-turnsters turnen Fries kampioenschap

FEANWALDEN - Tijdens de plaatsingswedstrijden in Damwâld en Harkema wisten namens GVV Veenwouden Rowena van Slooten, Amarins van Zwol en Mare van der Meulen zich te plaatsen voor de Friese Kampioenschappen.

Rowena van Slooten turnt instap D3. Ze begon de wedstrijd bij het onderdeel vloer. Zij turnde een nette oefening. Ze kreeg van de jury een score van 13,167. Het onderdeel sprong verliep erg goed. Ze turnde twee prachtige sprongen en haar score van 13,650 was goed voor de derde plaats. Ook de onderdelen brug en balk verliepen erg goed. Rowena behaalde een puntentotaal van 52,917 en werd twaalfde in een grote groep van 24 meiden.

In de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan Mare van der Meulen en Amarins van Zwol. Beide meiden turnen in de categorie pre instap 2 D2. De meiden moesten het opnemen tegen een sterk deelnemersveld. Ze begonnen hun wedstrijd bij balk. De zenuwen namen bij dit onderdeel de overhand en beide meiden lieten helaas dure punten liggen. Gelukkig herpakten de meiden zich bij het volgende onderdeel en lieten ze een prachtige vloeroefening zien. Amarins kreeg een score van 12,500 en Mare 13,133. Ook de onderdelen sprong en brug verliepen netjes. Mare behaalde een eindscore van 50,942 en werd vijfde. Teamgenoot Amarins werd zestiende met een puntentotaal van 47,392.