Zwaagwesteinde verliest onnodig van Grijpskerk

DE WESTEREEN - Voor Zwaagwesteinde een belangrijke wedstrijd deze zaterdagmiddag, bij winst en puntverlies van SC Twijzel kon de derde periodetitel gepakt worden. Voor Grijpskerk stond er niks meer op het spel en kon vrijuit voetballen. Onder leiding van scheidsrechter M.M. Knol werd er rond half drie afgetrapt.

Voor er afgetrapt werd was er een minuut stilte ivm het overlijden van Lid van Verdienste Rienk de Vries.

Zwaagwesteinde begon de eerste helft met veel balbezit aan de wedstrijd. De aanval werd veelvuldig gezocht met een paar mooie aanvallen al was de eindpass niet altijd goed. Grijpskerk kon alleen maar tegen houden en de bal werd vaak weer ingeleverd bij een speler van Zwaagwesteinde. Keeper Roelof v/d Ploeg had de eerste helft weinig te doen alleen een paar afstandsschoten. Vlak voor rust had Wymer de Vries Zwaagwesteinde op een verdiende voorsprong moeten schieten maar 1 op 1 met keeper Postma faalde hij door in plaats van een schuiver deed hij een lob die door keeper Postma werd gepareerd.

In de tweede helft een heel andere Zwaagwesteinde op het veld. Het speelde verkramt en Grijpskerk rook dat er wat te halen viel in de tweede helft. In de 58e minuut mocht Grijpskerk een vrije trap op rechts nemen, deze vrije trap zou de wedstrijd doen kantelen want de vrijstaande Pieter Kars v/d Kamp kon simpel binnen koppen wat de 0-1 betekende. In de 59e minuut had wederom Wymer de Vries moeten scoren maar zijn kans ging via de paal naast. In de 62e minuut kopte de wederom vrijstaande Pieter Kars v/d Kamp na een corner de 0-2 binnen. En even later stond het ook al 0-3 door Dajo Klunder. Zwaagwesteinde geloofde er nu niet meer in door de wedstrijd in 10 minuten weg te geven al mocht Lieuwe de Roos na een strafschop de 1-3 nog maken. Een onterechte nederlaag misschien maar Zwaagwesteinde had de wedstrijd in de eerste helft moeten afmaken met het goede spel. Door de nederlaag van SC Twijzel is er nog niks aan de hand voor Zwaagwesteinde in de derde periodetitel en heeft het nog zelf in de hand.

Volgende week de laatste uitwedstrijd in en tegen Rijperkerk aanvang 14.30 uur.