Nordwinnaar in beeld: Melissa Brouwer

BUITENPOST - In deze terugkerende reeks komen leerlingen van Nordwin College Buitenpost aan het woord over hun niet alledaagse hobby’s en hobby’s waar ze heel erg goed in zijn.

Melissa Brouwer zit in de vierde klas van het VMBO groen van Nordwin College Buitenpost.

Melissa haar grote passie is tekenen. Vanaf de basisschool is ze veel aan het tekenen, maar sinds vier jaar is ze ook bezig om zichzelf te verbeteren. Ze tekent aan de hand van haar fantasie, er vormt zich dan een beeld in haar hoofd dat ze over zet op papier. Als ze diersoorten tekent, leest ze zich goed in, ze wil dan weten hoe het lichaam werkt om het zo goed mogelijk vast te leggen.

Ze is zo’n zeven uur per week aan het tekenen en het maken van één tekening kost ongeveer tweeënhalf uur. Naast het tekenen met potloden is ze nu ook druk bezig met digitaal tekenen. Dit doet ze met haar laptop en een tekentablet. Hier zit heel veel oefening in, je kijkt namelijk naar je beeldscherm terwijl je aan het tekenen bent en niet naar je handen zoals bij papier.

Toen ze in de eerste klas van Nordwin College kwam wilde ze graag dierenarts-assistente worden. Vandaar ook haar keuze voor deze school. Aan het einde van de eerste klas werd het tekenen steeds beter en belangrijker. Na haar examens gaat ze starten met de opleiding tot game artist, dit is een MBO 4 opleiding en na een uitgebreide intake en capaciteittest is ze daar toegelaten. Ze geeft aan dat ze nog heel veel te leren heeft en dat haar tekeningen nog verre van perfect zijn.