Dartteam Thunderbirds opnieuw kampioen

BROEKSTERWÂLD - Dartteam Thunderbirds uit Broeksterwâld is voor het derde jaar op rij kampioen geworden. Na kampioen te zijn geworden in de derde en de tweede divisie is het dartteam ook in de eerste divisie van de Friese Darts Bond bovenaan geëindigd. Daarmee is dartteam Thunderbirds gepromoveerd naar het hoogste niveau in Friesland: de eredivisie.

Het begin van het seizoen was niet echt om over naar huis te schrijven. Het team had na drie wedstrijden nog maar één puntje op de lijst staan. Toen hebben de teamgenoten tegen elkaar gezegd: ‘als we maar handhaven’. Uiteindelijk begon Thunderbirds steeds meer partijen te winnen en kwamen er steeds meer punten bij.

Na de eerste seizoenshelft stond de ploeg uit Broeksterwâld op de zesde plaats. Degradatie was afgewend. Vanaf dat moment begonnen de wedstrijden de kant van de Thunderbirds op te vallen. Wedstrijd na wedstrijd werd gewonnen en steeds vaker lieten de concurrenten punten liggen.

Op 24 april moest gewonnen worden van de nummer twee: Skûtsje. Bij winst was promotie naar de eredivisie veiliggesteld; maar moest het kampioenschap nog worden gepakt. De partij tegen de nummer twee werd met 8-2 gewonnen. Omdat de concurrentie die avond niet zou winnen, was het kampioenschap onverwachts al veilig.

De laatste wedstrijd van het seizoen werd dinsdag ook met 8-2 gewonnen. Thunderbirds is uiteindelijk met vier punten voorsprong kampioen geworden. Op 13 mei speelt het team om de Friese titel tijdens de divisiekampioenschappen in Jirnsum.