Sportaanbieders gezocht voor stimuleringsproject High Five

Buitenpost - High Five - het sportstimuleringsprogramma van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel - is op zoek naar sportaanbieders die basisschoolleerlingen kennis wil laten maken met sport.

Honderden basisschoolleerlingen maakten vorig cursusjaar kennis met een sport naar keuze in het kader van het project ‘Kies voor Hart en Sport’. Het project is gericht op het stimuleren van deelname aan sport- en bewegingsactiviteiten door kinderen van de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 5 tot en met 8).

Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn op zoek naar sportaanbieders die basisschoolleerlingen kennis wilt laten maken met ‘hun’ sport. ,,U organiseert een kennismakingscursus na schooltijd van maximaal drie keer bij u op locatie in de maanden april en mei of juni en juli. Uw aanbod wordt samengevoegd in een overzicht wat in januari op de scholen wordt uitgedeeld”, zo geven de beide gemeenten aan.

Leerlingen kunnen zich digitaal inschrijven voor een sport. High Five verwerkt de gegevens. De deelnemende sportaanbieders worden vervolgens geïnformeerd over de verdere organisatie van het project en de kennismakingslessen.

Het project biedt de kans om kinderen kennis te laten maken met een sportactiviteit en geeft de mogelijk aan clubs om zich te profileren. Daarnaast zet High Five kinderen aan om te (blijven) sporten en bewegen.

Meer informatie

Voor opgave en eventuele vragen kan contact worden opgenomen met High Five in de persoon van Yannick de Boer via telefoonnummer 0511-548790 of  y.deboer@achtkarspelen.nl Opgave kan tot 5 januari 2019.