Titelkandidaten morsen punten tijdens inhaalronde TTS

Surhuisterveen - De tweede inhaalronde van dit seizoen bij damclub TTS uit Surhuisterveen verliep maandagavond dramatisch voor een aantal titelkandidaten.

Allereerst was er de verbijstering toen Rein van der Wal dacht een combinatie uit te halen, maar schijfverlies moest incasseren tegen Karel de Bruin. Normaliter is de pot dan gewonnen maar, De Bruin liet Van der Wal ontsnappen naar remise.

Als klap op de vuurpijl wist de oude vechtjas Luitzen van der Heide voormalig kampioen Haye Wittermans te vloeren. Als een echte krijger ging Van der Heide volop in de aanval. Op het moment dat Wittermans verzuimde zijn verdediging goed op te stellen wist Van der Heide eerst een brikje te veroveren en daarna de twee punten. Op de ranglijst steeg Van der Heide opnieuw.

Gerrit Terpstra moest ervaren dat Tjidsger Veenstra soms een extra motivatie krijgt als hij moet spelen tegen een hogergeplaatste in de ranglijst. Met degelijk spel wist Veenstra de stand enkele keren te ontrafelen en daarmee een verdiend punt binnen te halen.

Runner-up Cees Dijkstra kwam uit voor de Toerbokaal. Dijkstra bleef zijn positie op de scorelijst behouden.

 

Alle uitslagen op een rij:

Ate Oosterhof    - Anton van der Ploeg      1-1

Gerrit Terpstra  - Tjidsger Veenstra   1-1

Haye Wittermans  - Luitzen van der Heide    0-3

Henk Westerhof   - Jan Hoogsteen       1-1

Karel de Bruin   - Rein van der Wal         1-1

Henk W. de Bruin   - Sape Hiemstra       1-1

Symen Atsma      - Jan Kunnen          3-0

Johannes Baron   - Bareld Bekkema      0-3

Aanstaande zaterdag - 8 december - komen de reserves van damcombinatie Fryslân naar de damarena van café De Haven in Surhuisterveen om voor de landelijke competitie te spelen tegen het zaterdagteam van TTS.