Flamingo’s komt in de tweede helft tekort tegen ROG

Groningen - Na een eerste helft die gelijk opging, toonde het geroutineerde ROG zich de sterkste. Met een enigszins geflatteerde 30-22 als eindstand, bleven de punten in Groningen.

Flamingo’s ging voortreffelijk van start. In de eerste drie opeenvolgende aanvalsbeurten werd telkens de korf gevonden. Dankzij afstandsschoten van Wieger van der Wolf (twee) en Tsjerk Hamstra werd de stand 1-3.

Hard werkend en goed doelend bleven de geelhemden lang aan de goede kant van de score. Wel werden er verdedigend teveel fouten gemaakt, die met maar liefst  vijf strafworpen werden bestraft. Flamingo’s slaagde er niet in een gaatje te slaan. ROG bleek een uitstekende en ervaren tegenstander, die er op dat moment echter ook niet in slaagde om uit te lopen.

Met een kleine achterstand van 15-14 werd de rust bereikt. Flamingo’s kwam weer goed uit de kleedkamer. Hendrik Land scoorde de 15-15, waarna Hamstra na een prachtige uitgespeelde aanval met Herman Pilat de 15-16 aantekende. ROG werd  steeds sterker. Martijn Visser scoorde met een afstandsschot nog 20-18, maar daarna liep ROG uit naar 25-19.

De Buitenposter formatie was geknakt, het heilige geloof verdwenen. De Groningers waren ontketend en kwamen tot 30-21. Wieger van der Wolf wist daarna nog te scoren, waardoor de eindstand 30-22 werd.

Volgende week zaterdag wacht in de Houtmoune om 19.25 uur weer een kraker tegen het nog ongeslagen Noordenveld.

Scores: Wieger van der Wolf (7), Tsjerk Hamstra (5), Herman Pilat (5), Amarins van der Meer (2), Hendrik Land (2), Martijn Visser