Belangrijke winst voor Rottevalle tegen laagvlieger VCR

Rottevalle heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt. Op het eigen sportpark ’t Hagehiem versloegen de blauw-zwarten VCR met 3-1.

Rottevalle had tweemaal achtereen niet gewonnen en zag de achterstand tegen koploper FC Birdaard oplopen tot zes punten. Op eigen veld moest er dus gewonnen tegen het laag geklasseerde VCR uit Rinsumageast.

Het Rottevalster doel werd deze middag evenals een week eerder in Kootstertille verdedigd door Arjan de Haan, de stand-in- voor de geschorste Robert de Jong. Hij deed dat met verve en  mede dankzij een paar maal koel en attent reageren van de doelman kon Rottevalle de gasten met lege handen terug naar huis sturen.

VCR beschikt over een heel aardig voetballende ploeg, maar zag wel dat Rottevalle het eerste kwartier het heft in handen nam. De thuisclub creëerde een paar geweldige mogelijkheden, maar scoorde niet. Zelfs niet toen Jorrit Schra alleen op de doelman van VCR afging, maar tot zijn eigen ontzetting de gastenkeeper niet wist te verschalken. Zijn schot werd eenvoudig gepakt.

Ook Jorrit Hoekstra was een paar keer dichtbij de openingstreffer. De voorzetten en passes waren onnauwkeurig of de aanvallers waren net te laat ter plekke. Het betekende wel dat ook VCR aan aanvallen kon denken. De bezoekers kwamen via de vleugels een paar keer gevaarlijk door en de aanvallers kwamen na individuele acties oog in oog met de Rottevalster keeper.

De voorwaartsen van VCR vergaten echter het belangrijkste onderdeel van het voetbalspel, namelijk de geboden kanen te verzilveren. Daarmee werd ook het grootste euvel van het elftal van Dirk Pieter Boersma zichtbaar: tot nu slechts acht doelpunten in negen wedstrijden. Maar Rottevalle had wel even de schrik te pakken. 

Na een wat mindere fase was het Jorrit Schra die na een utstekende aanval Rottevalle op 1-0 zette. Dat werd ook de ruststand. Rottevalle was misschien de iets beter voetballende ploeg, maar gewonnen was er zeker nog niet. Dat kon men ook uit de geluiden langs de lijn horen.

De eerste aanvallen na de thee waren voor VCR dat zeker in een goed resultaat geloofde. Rottevalle kroop door het oog van de naald. Vervolgens keerde het tij. Rottevalle nam de regie over. Aanvankelijk werd een aantal kansen gemist. Toch kwam de 2-0 op het bord. Het was Jorrit Hoekstra die eindelijk zijn aanvallende aspiraties beloond zag. Hij kon bij de tweede paal binnen knikken en Rottevalle op een veilig lijkende voorsprong zetten.

Rottevalle hielp echter VCR er weer een wedstrijd van te maken. Een overtreding in het eigen strafschopgebied betekende dat de bal op de stip ging. Hier kon zelfs Arjan de Haan geen redding brengen toen een aanvaller van VCR zuiver raak schoot.

Even dreigde Rottevalle de wedstrijd uit handen te geven. De gelijkmaker hing in de lucht, maar omdat doelpunten maken voor VCR niet eenvoudig is, bleef de voorsprong voor de thuisclub op het scorebord. Toen Rottevalle - door opnieuw Jorrit Schra - de marge op twee doelpunten bracht, was de wedstrijd beslist. VCR deed nog wel haar best, maar de aanvallers van Rottevalle kregen in de slotfase vrij baan om aan te vallen. De gastheren kregen ook nog legio kansen, maar er vielen geen doelpunten meer.

Het was een belangrijke overwinning voor het elftal van Ronald Bosma. En gezien de andere uitslagen van deze  middag met onder meer het verlies van lijstaanvoerder FC Birdaard deed Rottevalle goede zaken. Volgende week speelt Rottevalle de laatste wedstrijd voor de winterstop. De ploeg gaat dan op bezoek bij Marrum. Aanvang: 14.30 uur.