Rhythmgirls door naar NK twirl

DOKKUM - Afgelopen weekend waren de voorrondes van het NK twirl in Hoofddorp. Op de reguliere wedstrijden hadden verschillende twirlsters van de Rhythmgirls zich hiervoor weten te plaatsen. Nu was het zaak om in de top vijftien te eindigen om plaatsing voor het NK te halen. Een lastige opgave want de categorieën bestaan soms wel uit zestig deelneemsters.

Op het onderdeel solo 1 baton lukte het Alina Sipma in de junior beginner klasse en in de senior beginner klasse wisten Durkje Cuperus, Anita de Vries en Iris Hoekstra alle drie hun plaatsing binnen te slepen. Froukje Cuperus bereikte de top vijftien met haar solo dancetwirl. Tenslotte wist Durkje Cuperus zich ook nog te plaatsen in de top vijftien met haar 2 baton routine.

Lisanne Koop en Anouk Hoogsteen behaalden, ondanks hun geweldige optredens, de top 15 niet.

Nog een paar weken hard trainen en dan mogen de geplaatste solisten op zondag 16 december nog een keer. Een dag eerder is het de beurt aan het B-team en het twirlteam van de Rhythmgirls. Deze beide teams zijn rechtstreeks geplaatst voor het NK. Ook op deze dag zijn nog voorrondes voor de senior intermediate klasse en hiervoor is Froukje Cuperus geplaatst met 1 baton.