Gelukkiger De Sweach klopt Drogeham

Drogeham - In een moeizame wedstrijd trok De Sweach aan het langste eind. Beide ploegen kregen bij gelijke stand enkele grote kansen maar De Sweach bleek uiteindelijk de gelukkige: 2-3.

Een verzwakt Drogeham kende een moeilijke beginfase. De Sweach was voornamelijk in balbezit waren en de thuisploeg kon enkel counteren om gevaarlijk te worden.

Het kwam echter wel op voorsprong, toen de talentvolle Nanne Storm profiteerde van geklungel in de achterhoede: 1-0. Tien kopte Ezghesh Tsegay op de kruising kopte. De Sweach kwam weer in de wedstrijd door Ernst Poppinga, die met een hard schot doelman Krol verschalkte.

Vlak voor rust wist Drogeham echter nogmaals te profiteren van de achterhoede, Aaron van Keulen passeerde de doelman met een knap schot van afstand. 

Een getergd De Sweach trok snel na rust de stand weer gelijk. Op het veld ontstond hierna een boeiend gevecht tussen twee gelijkwaardige teams. Tsegay kreeg de grootste kans voor de thuisploeg, maar faalde oog in oog met de doelman. Een gelijkspel hing in de lucht, maar Dennis Klaste trof doel met een schot door een bos van benen en zette De Sweach alsnog op 2-3.