Doelpuntloos gelijkspel voor Rottevalle in Kootstertille

Na de twee rode kaarten van vorige week thuis tegen FC Birdaard moest Rottevalle in een gewijzigde formatie aantreden tegen rode lantaarndrager SC Kootstertille. Het leverde een punt op: 0-0.

Ook de reservedoelman van Rottevalle Riekele Borger was niet inzetbaar en daardoor moest veldspeler Arjan de Haan het Rottevalster doel verdedigen.

In een wedstrijd waarin van beide kanten werd gestreden werd bleven de doelpunten uit.. Gezien het veldspel verdiende ook geen van beide ploegen te winnen.

Kootstertille begon wel beter aan de wedstrijd en zette  druk op de verdediging van Rottevalle, maar was te onnauwkeurig. Rottevalle kreeg, toen het in het laatste kwartier van het eerste bedrijf beter tegenwerk bood, een paar geweldige kansen.

Johan van der Veen schoot op de lat en Benjamin van der Molen zag zijn schot naast de verkeerde kant van de paal gaan. Ook een schot van Jorrit Hoekstra ging naast en daarmee was de brilstand bij rust een feit.

In  de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Veel verkeerde passes van beide kanten. Wie het eerst zou scoren werd winnaar, zoveel was wel duidelijk.

Jorrit Schra kreeg tot tweemaal de beste mogelijkheden Rottevalle op winst te zetten. Het lukte niet en omdat ook Kootstertille,  dat er nog wel een paar maal uit  kon komen,  over een onmachtige voorhoede beschikte, vielen er geen doelpunten. Zo werd bij Rottevalle gelegenheidskeeper Arjan de Haan 'man of the match'.