Heren TTV Buitenpost 1 halen uit en pakken koppositie

Buitenpost - Zelden was het zo spannend in poule G van de landelijke derde divisie-tafeltennis. Een gaatje van slechts twee punten. Dat hoopten de Buitenposter-tafeltennissers Jaap van Tijum, Thomas Kuijer en Arnoud Hofman afgelopen zaterdag goed te maken op koploper Amsterdam ’78.

In de eerste van drie ‘finalewedstrijden’ moesten zij daarom ruim winnen van het op lijfsbehoud azende Stede Broec 1; Ronald Koomen, Roy Broersen en kopman Rogier Wijker.

Eerder dit seizoen verspeelde Hofman tegen Wijker vier matchpoints. In Buitenpost gooide Wijker het onderlinge duel sneller op slot (0-3). Voor de gasten uit Grootebroek bleef het zaterdag bij dit ene punt. Kuijer en van Tijum speelden zich onverstoorbaar naar drie enkelzeges. Vooral de overwinningen op de aanvoerder van Stede Broec waren speciaal te noemen; Wijker verloor pas zijn tweede en derde wedstrijd van het seizoen. Hofman wankelde in zijn enkelpartijen, maar bleef met kunst-en vliegwerk overeind. Kuijer en van Tijum zorgden voor de kers op de taart met een overwinning in het dubbelspel: 9-1.

Na afloop kwam er goed nieuws uit Katwijk, waar concurrent Amsterdam ’78 slechts gelijk wist te spelen bij Rijnsoever. Door die puntendeling heeft Buitenpost, met nog twee wedstrijden te gaan, de koppositie overgenomen en dat proberen Hofman, van Tijum en Kuijer de komende weken zo te houden.